Manos del Uruguay

Manos del Uruguay is geboren in 1968 vanuit een simpele vraag: Hoe kunnen we het leven van de plaatselijke vrouwen verbeteren.

Manos is toen opgericht met het doel vrouwen banen te geven die hen in staat stelden hun gezin te onderhouden, onafhankelijk te zijn en zichzelf te ontwikkelen, en hun traditionele wortels en vaardigheden te behouden, terwijl ze in hun eigen dorp konden blijven wonen en werken.

Sinds die tijd is Manos uitgegroeid tot een non-profit organisatie met als speerpunt een product dat duurzaamheid, ethiek en schoonheid uitstraalt.

Het bedrijf is georganiseerd in kleine cooperaties in afgelegen dorpen in uruguay’s buitengebieden waar de vrouwen het ambachtelijke spinnen en weven uitvoeren.

In 20009 zijn ze gecertificeerd als lid van de WFTO World Fair Trade Organization, als erkenning voor meer dan 40 jaar onophoudelijk duurzaam en sociaal werk.

Het hoofdbestanddeel van de garens is wol van lokale schapenhouders. de schapen in Uruguay grazen op groene weiden en zijn mulesing free. Tevens worden andere populaire natuurlijke materialen zoals baby alpaca, pima cotton, zijde en cashmere gebruikt.

Het geheim van de kleur is het geduld bij het verven in kleine ketels. Hierbij houden de vrouwen zich aan de tijd die nodig is om volgens het juiste recept de mooiste kleur te krijgen.

Door dit vakmanschap ontstaan de mooiste kleuren in subtiele nuances, zowel bij de semi-oild als ook in de space-dyed kleuren.

Iedere garenstreng is uniek van kleur.

Elke garenstreng heeft een kaartje met de naam van de vrouw die dat garen heeft gesponnen en geverfd.

Enige resultaat